FairRoof riet voor Adviseurs

Download: Testresultaten vlamdovendheid

Thermische Isolatiewaarde (gecertificeerd RC-waarde 6)

De uitmuntende eigenschappen:

(Gecertif. RC-waarde)

RIET EN DAN BETER

De keerzijde van een schitterend product

Wanneer je als projectontwikkelaar, architect of ontwerper riet wilt verwerken in mooie projecten, dan stuit je op een aantal nadelen van natuurlijk riet. Dankzij FairRoof riet vervallen die nadelen, en wordt riet weer een geweldige optie voor het aanbrengen van allure in dakbedekkingen.

De kwaliteit van het Nederlandse riet loopt al jaren terug en de alternatieve rietsoorten uit het buitenland zijn niet altijd van de gewenste duurzame kwaliteit. Hierdoor ervaren woningeigenaren of eigenaren van zakelijk onroerend goed in een steeds vroeger stadium de nadelen van een verslechterend dak. De kosten van onderhoud en ook verzekeringen lopen op en zeker zo erg: de waarde en esthetische kracht gaat te snel verloren. Kunststof riet lijkt misschien een alternatief, maar heeft niet dezelfde uitstraling in kleur en textuur.

 

Nu is er dus FairRoof riet, een verbeterde variant van natuurlijk riet. FairRoof is voor 85% gebaseerd op de biomassa van natuurlijk riet, en daarnaast verrijkt met 15% componenten die ons riet zelfs sterk geoptimaliseerde kwaliteiten geeft.

FairRoof biedt daardoor een dak met hetzelfde karakter en dezelfde uitstraling en natuurlijke verkleuring als riet. Daarbij is ons riet door een toevoeging van 15% overige componenten gecertificeerd vlamdovend en onderhoudsvrij. FairRoof riet heeft een hoge thermische isolatiewaarde en heeft hiervoor ook een certificaat. Ons riet behoudt zijn structuur en onderhoud is daardoor niet noodzakelijk.

Meer mogelijkheden met riet voor adviseurs

  • FairRoof riet is vast van structuur. Daardoor blijft de dikte van de rietlaag in stand en behoudt het creatieve ontwerp langer zijn gewenste vorm.
  • Je voldoet met FairRoof riet aan de bouwvoorschriften en –wensen en je gebruikt toch riet als excellent bouwmateriaal.
  • FairRoof riet neemt geen vocht op door de unieke samenstelling van het riet. Om die reden is het ook toepasbaar op vlakke dakhellingen vanaf 25 graden, en is daardoor ook een alternatief voor pannendaken.
  • Het riet is beschikbaar te maken in verschillende tinten, van de natuurlijke kleur tot aan grijs en zelfs zwart.
  • De gecertificeerde hoge thermische isolatiewaarde maakt dure dakisolatie bij nieuwbouw en renovatie overbodig.
  • FairRoof riet is toepasbaar bij energiezuinig- en energieneutraal bouwen.

FairRoof riet voor adviseurs

FairRoof riet opent mogelijkheden voor adviseurs en ontwerpers. Geïnteresseerd? Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden!

Minder locatie beperkingen

Vanwege de brandveiligheid van FairRoof riet krijg je minder te maken met beperkingen die gemeenten opleggen. Hierdoor kan het bijvoorbeeld ook makkelijker worden toegepast in steden en dorpen of vakantieparken waar de panden dicht bij elkaar liggen.

Grote voordelen voor jouw klant

FairRoof riet heeft een gecertificeerde hoge thermische isolatiewaarde. Je hebt dus geen dure dakisolatie meer nodig, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing inhoudt voor de dakconstructie. Het is praktisch onderhoudsvrij en niet aantrekkelijk voor vogels en andere dieren. Het riet is vlamdovend. Het dak is goedkoper en makkelijker te verzekeren en de opdrachtgever hoeft niet bang te zijn om zijn dak in vlammen te zien opgaan.

FairRoof biedt nu jouw opdrachtgever een rieten dak met karakter, uitstraling en dit zonder zorgen. Voor ontwerpers betekent dat een nieuw perspectief om op een groeiende vraag naar ambachtelijk gelegde rieten daken in te kunnen spelen met beter riet.

FairRoof riet voor makelaars

Een rieten dak is een sieraad voor een woning. Maar wie een huis met een rieten dak wil kopen, zal ook veel vragen en twijfels over riet hebben. Als makelaar heb je daarom soms te maken met potentiële woningkopers voor wie de nadelige consequenties van een rieten dak remmend werken op hun aankoopbeslissing.

Mensen associëren een rieten dak immers met onveiligheid of zien op tegen het onderhoud of de investering van een nieuw dak dat te zijner tijd nodig zal zijn. Bijvoorbeeld in het geval van oudere huizen die nog niet geïsoleerd zijn of bij de aankoop van een huis met een slecht rieten dak dat weldra of direct aan vervanging toe is.

De waarde van een huis wordt ook bepaald door de staat waarin je rieten dak verkeert. Met FairRoof riet op je dak is die waarde langer gegarandeerd.

Kortom: kennis van de voordelen van FairRoof riet kan jou als makelaar helpen, om de klant over de drempel helpen, en de kans op verkoop te vergroten.

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030