FairRoof riet op de Rietdekdagen Summerfair

FairRoof was afgelopen weekend voor ’t eerst aanwezig op de Rietdekdagen Summerfair. Deze vakdagen worden georganiseerd door Verhoeks Riethandel in Genemuiden. De Rietdagen zijn al jaren een mooie gelegenheid waar vakmensen met nieuwe ontwikkelingen in de branche kunnen kennismaken, en waar zij elkaar in een gemoedelijke sfeer ontmoeten en kunnen praten over hun vak. Wij waren dankbaar met de prominente plek bij de ingang die wij kregen vanwege ons innovatieve riet.

Geen kunstriet

Veel rietdekkers kwamen direkt op ons testdak af vermoedend dat het om een nieuwe vorm van kunstriet gaat. Spaghetti zeiden ze dan. Zij waren vaak verrast te horen dat ons riet voornamelijk bestaat uit natuurlijk riet waaraan slechts 15% componenten worden toegevoegd die het riet verbeterde kwaliteiten geven. Het vergrijst daardoor exact hetzelfde als natuurlijk riet. Dat gaf goede inhoudelijke gesprekken waarin wij de verschillende zienswijzen van de diverse dekkers mochten leren kennen.

Gezonde nieuwsgierigheid

Rietdekkers zouden geen rietdekkers zijn als zij niet het liefst vasthielden aan de ambachtelijke tradities waarmee ze hun vak vaak al generaties uitoefenen. Dat is begrijpelijk. Zij hebben veel werk en zien niet altijd direkt de noodzaak van een innovatief produkt in als het prima gaat met het traditionele produkt. Toch ervaarden wij een gezonde nieuwsgierigheid en hoorden wij ook conservatieve rietdekkers soms zelf argumenten noemen waarbij ons riet groot voordeel zou kunnen bieden. Zoals bijvoorbeeld voor klanten met een huis in een bosrijke omgeving.

Veel oren stonden naar de mogelijkheid om het FairRoof riet te mengen met natuurlijk riet voor reparaties en op probleemplekken zoals dakkapellen en kilkepers die een ergernis voor huiseigenaren zijn. Alhoewel een rietdekker verdient aan deze reparaties voorkómen zij toch liever deze ergernissen voor hun meestal trouwe klanten.

Te duur?

Regelmatig was een eerste reaktie dat FairRoof te duur is maar wij konden goed uitleggen dat een dak met FairRoof riet een investering op de langere termijn is die zeker gaat renderen. Het heeft een veel langere levensverwachting. Daarbij vraagt ons riet nauwelijks onderhoud, is zeer hoog isolerend en vlamdovend waardoor de kosten stevig afnemen. Wij ontdekten dat vooral de jonge rietdekkers inzien dat de consument duurzaamheid serieus neemt en steeds vaker die afweging zullen maken.

Mooie verhalen

Een Drentse rietdekker vertelde ons dat hij soms klanten heeft met een oude boerderij die zij met een erfenis nog één keer mooi willen laten dekken. Hij schaamt zich dan als hij na tien jaar moet vertellen dat de conditie van het dak rap verslechterd. Zulke mensen zou hij graag het FairRoof riet aanraden.

Een jonge rietdekker uit Friesland vertelde over een klant die, net als zijn vader, 96 wilde worden onder het dak van hun boerderijtje. Het dak moest dus vernieuwd worden maar de eigenaar wilde de dekker daarna niet meer zien voor reparaties. Daarom koos hij overtuigd voor FairRoof riet.
Dat zijn niet de argumenten die je als eerste zou bedenken voor een verkooppraatje. Maar het roerde ons wel die verhalen te horen. Zo zie je maar. Persoonlijke verhalen doen ertoe.

Wij waren erg blij met onze aanwezigheid op deze rietdagen. Het gastheerschap van de organisatoren zorgde voor een informele sfeer. Behalve ons contact met de rietdekkers hadden we ook waardevolle contacten met andere ondernemers die zich in deze branche begeven.
Wij hopen een volgend keer weer van de partij te zijn.

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof Riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030 | P. Konig: 06-53396466