FairRoof riet voor Particulieren

FairRoof & brandveiligheid

Kostenvergelijk FairRoof riet

Paardekooper Private Insurance

De uitmuntende eigenschappen:

(Gecertif. Rc-waarde)

RIET EN DAN BETER

Allure zonder zorgen

Een rieten dak is een waardevol bezit. Esthetisch is een rieten dak erg mooi. Het geeft je huis karakter en allure. Bij een traditioneel rieten dak moet je echter wel een paar nadelen in overweging nemen. Vroeger ging een rieten dak wel 40 tot 50 jaar mee. Tegenwoordig is dat, afhankelijk van diverse factoren, gemiddeld tussen de 25 en 30 jaar. En over die jaren heb je als eigenaar steeds frequenter te maken met kostbaar onderhoud en reparaties.

Kosten voor onderhoud

De kwaliteit van natuurlijk riet staat al jarenlang onder druk als gevolg van milieumaatregelen. Het riet is niet meer zo zwaar en hard als vroeger. De groeiomstandigheden zijn niet meer optimaal voor de ontwikkeling van een stevige vezel. Natuur riet neemt daardoor sneller vocht op waardoor schimmelvorming, algen en mos een kans krijgen.

Isolatiewaarde

Bouwtechnische voorschriften, zoals verplichte dakisolatie, veroorzaken dat het dak niet meer optimaal ventileert zoals dat nodig is voor natuurlijk riet. Daarnaast kunnen er vochtlekken van binnenuit ontstaan. Hierdoor kan verspochting optreden die u niet altijd van buiten af kunt zien. De natuurlijke isolatiewaarde van het riet neemt af naarmate het vocht verder doordringt in het riet.

Vogels en afval

Wanneer het rieten dak slecht wordt, valt er meer afval in de tuin dat moet worden opgeruimd. Vogels die op zoek gaan naar insecten en nestmateriaal verergeren die situatie. De eerste jaren valt deze schade nog wel mee. Maar hoe ouder het dak wordt des te meer afval er loskomt. Dit versnelt ook de aftakeling.

Brandgevaar

Tenslotte bieden steeds minder verzekeraars polissen aan voor brandverzekering van rieten daken, de bestaande polissen worden ieder jaar duurder. Daarom wordt een rieten dak voor particulieren steeds minder interessant.

Kortom, een natuurlijk rieten dak voor particulieren kent behoorlijk wat zorgen over de kosten van verzekering en onderhoud. Nog afgezien van het verlies van kwaliteit en aanblik van het dak: daar waar het toch allemaal om begonnen was.

FairRoof riet voor particulieren

Wanneer je voor FairRoof riet kiest, dan zijn deze zorgen en kosten voorbij! Ons riet is een verbeterde vorm van natuurlijk riet. Het bestaat voor 85% uit de biomassa van natuurlijk riet. FairRoof riet verkleurt op dezelfde wijze als natuurlijk riet. Je huis heeft dus dezelfde uitstraling als met een traditioneel rieten dak. Tegelijkertijd is ons riet gecertificeerd vlamdovend, praktisch onderhoudsvrij en je hebt geen aanvullende dak-isolatie nodig.

FairRoof biedt een rieten dak voor particulieren met allure en zonder zorgen aan. Riet en dan beter!

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030