FairRoof riet voor Rietdekkers

Reviews FairRoof riet

FairRoof dealer worden?

De uitmuntende eigenschappen:

(Gecertif. RC-waarde)

RIET EN DAN BETER!

Rietdekken is een oud en bijzonder ambacht. Een beroep ook dat vaak al generaties lang wordt overgedragen. Het leggen van een prachtig rieten dak maakt de rietdekker daarom terecht trots. Een technisch goed gelegd rieten dak heeft ook een bijzondere uitstraling en juist die kant van het vak geeft de dekker veel voldoening! Natuurlijk weet de rietdekker ook dat er nadelen zitten aan een natuurlijk rieten dak. Nadelen die op termijn de vraag naar rieten daken kunnen beïnvloeden.

Minder kwaliteit van natuurlijk riet

Oude riettelers zeggen wel eens ”het riet is niet meer zo zwaar en hard als vroeger”. De groeiwijze van riet is erg belangrijk. Het kan te snel of te langzaam groeien. Het heeft stromend en mineraalarm water nodig om goede vezeligheid te ontwikkelen. Door milieubeschermende maatregelen is de kwaliteit en de productie van het Nederlandse riet niet altijd meer optimaal. De beschikbaarheid van hoogwaardig riet voldoet niet aan de vraag in Nederland

Natuurlijk, er zijn alternatieven uit andere delen van de wereld, maar ook van die rietsoorten is de kwaliteit niet altijd geweldig noch constant. Kunststof alternatieven zijn er ook, maar de verwerking is anders en de uitstraling zeker niet dezelfde.

Belangrijke aandachtspunten voor je klant

Voor de consument zijn thema’s als kosten voor onderhoud, brandgevaar, minder en duurdere verzekering en afnemende isolatiewaarde argumenten die een belangrijke rol spelen spelen bij de keuze voor een rieten dak.

Verantwoordelijkheid als rietdekkersbranche

Een versnelde achteruitgang van een dak dat niet aan de verwachtingen  voldoet is op termijn nadelig voor de branche. Als branche vaar je wel indien je voor klanten voor wie bovenstaande argumenten zwaar meewegen, een goed alternatief kunt bieden. Een toegevoegde waarde voor de rietdekkers is dat de kwaliteit van FairRoof riet 20 jaar gegarandeerd wordt.

Werk daarom met FairRoof riet!

FairRoof riet is een verbeterde variant van natuurlijk riet. FairRoof is dan wel voor 85% gebaseerd op de biomassa van natuurlijk riet, maar ook verrijkt met 15% componenten die FairRroof zelfs sterk geoptimaliseerde kwaliteiten geeft.

De voordelen:

  • De verwerking is identiek, misschien zelfs iets makkelijker: Het riet laat zich ook váster zetten. Je kunt FairRoof riet gebruiken bij onderhoud van bestaande daken in combinatie met natuurlijk riet, want het laat zich goed mengen.
  • Het is een perfecte toepassing voor hardnekkige terugkerende probleemplekken. Zoals bij dakramen, hardnekkige vochtplekken, verspochting en bij kilkepers en bij dakhellingen vanaf 25 graden.
  • De bijzondere eigenschappen van FairRoof zijn redenen voor projectontwikkelaars en architecten om nog vaker aan riet te denken. Wanneer de rietdekkersbranche gezamenlijk stimuleert om FairRoof riet te gebruiken kan dat de vraag naar nieuwe daken gunstig beïnvloeden.
  • Het werken met FairRoof riet is minder weersafhankelijk omdat de kwaliteit van het riet niet wordt aangetast door regen of sneeuw.
  • Een toegevoegde waarde voor de rietdekkers is dat de kwaliteit van FairRoof riet 20 jaar gegarandeerd wordt.
  • Ontwerpers van rieten daken krijgen met FairRoof meer vrijheid.
  • Vanwege de unieke eigenschappen biedt FairRoof riet nieuwe kansen in de concurrentie met pannendaken.

FairRoof biedt particulieren een rieten dak met de gewenste allure zonder zorgen. En het biedt aan rietdekkers perspectief op een groeiende vraag naar ambachtelijk gelegde rieten daken met beter riet.

Contact FairRoof Wil je ook kennis maken met de voordelen van FairRoof Riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030