Gemodificeerd riet

Meer weten over FairRoof?

De uitmuntende eigenschappen van FairRoof:

(Gecertif. RC-waarde)

Wat houdt dit precies in?

Voordelen van natuurlijk riet

  • Karakteristieke rijke uitstraling, mooiste ‘look & feel’
  • Functionaliteit: waardetoevoeging en verlaging energiekosten
  • Milieuvriendelijk
  • Warm in de winter, koel in de zomer

Voordelen van kunstriet

  • Minder onderhoud c.q. kosten (stabiele kwaliteit)
  • Minder risico m.b.t. een evt. open haard (brandveiligheid)
  • Daardoor verzekerbaarheid
  • Toepasbaar wanneer een dakhelling te miniem is voor natuurlijk riet
  • Langere levensduur

Natuurlijk riet, maar dan beter

“Wij geloven dat een duurzaam rieten dak de kroon is op ieder huis. Ons verbeterde riet onderscheidt zich bovendien met productkwaliteiten die alle alternatieven aantoonbaar ver voorbijstreven door toepassing van unieke technische innovatie”, aldus Konig en Bredero.

En dan hebben ze het over FairRoof riet, een nieuw product dat is uitgevonden door Marc Bredero. Na jaren van onderzoek en verbetering van dit gemodificeerde riet wordt het nu geproduceerd in het riethart van Nederland: de Weerribben.

Het bestaat voor 85% uit de biomassa van riet en voor 15% uit componenten die het riet sterk verbeteren. Het is dus géén kunstriet. FairRoof riet verkleurt op dezelfde wijze als natuurlijk riet. Omdat het riet nauwelijks vocht opneemt hebben mos en algen geen kans en tasten deze de structuur van het riet niet aan. Hierdoor heeft het riet een langere levensverwachting en is het praktisch onderhoudsvrij. FairRoof riet is gecertificeerd vlamdovend en heeft een, eveneens gecertificeerde, hoge isolatiewaarde (RC-6 bij 32 cm).

FairRoof riet

“Modificeren is het veranderen van de eigenschappen van een materiaal door het toevoegen van één of meer andere stoffen.” Doel van de verandering is de eigenschappen te verbeteren. –

Wanneer je kiest voor FairRoof riet dan geniet je van de voordelen van zowel natuurlijk riet als kunstriet terwijl je huis dezelfde charmante en natuurlijke uitstraling heeft als met een traditioneel riet gedekt dak zoals eerder omschreven. Je kiest simpelweg voor dezelfde allure, maar dan volledig zonder zorgen. Wie wil dat nou niet?

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030