Introductie FairRoof riet bij de Vakfederatie Rietdekkers

Rietdekkers maken kennis met FairRoof riet tijdens een open dag van de Vakfederatie.

Na de jaarlijkse ledenvergadering tijdens de open dag van de Vakfederatie was er dit jaar een lunch georganiseerd in het nieuwe gebouw van de Vakfederatie. Er was volop gelegenheid om collega’s te spreken en om de nieuwe behuizing bewonderen. De Vakfederatie had een aantal exposanten uitgenodigd. Ook FairRoof was aanwezig en dat was een mooie kans om FairRoof riet te introduceren bij de aanwezige rietdekkers.

Roderick Bredero en Peter Konig van FairRoof zijn blij met de gastvrijheid van de Vakfederatie. Roderick Bredero: “Wij zetten onze eerste stappen richting de markt. Feedback van vakmensen is voor ons belangrijk. Rietdekkers zijn ambachtsmannen. Die vang je niet zomaar voor een nieuw product. Wij vinden het belangrijk om in gesprek te gaan met de dekkers. Zij benaderen een product vanuit hun ervaring en vakmanschap. Daar putten wij ook weer waardevolle informatie uit.”

Een aantal rietdekkers dacht eerst dat het om een nieuwe vorm van kunstriet ging. Dat is echter niet het geval. FairRoof riet bestaat voor het grootste deel uit natuurlijk riet waaraan componenten worden toegevoegd. Dit was voor sommigen een aangename verrassing.

“Hierdoor kwam het gesprek tijdens de open dag regelmatig op een groot voordeel van FairRoof, namelijk de mogelijkheid om dit riet te gebruiken in combinatie met natuurriet”, zegt Roderick Bredero. “Voor rietdekkers opent dit bijvoorbeeld de mogelijkheid van toepassing op probleemplekken die regelmatig terugkeren en die een ergernis zijn voor de klant.”

Peter Konig: “Alhoewel sommige rietdekkers hun vraagtekens stelden bij ons product, hebben we gelukkig ook mogen ervaren dat er een groep is die in FairRoof riet een goede toekomst ziet. De belangrijkste reden daarvoor is ook urgentie: er is simpelweg steeds minder kwalitatief riet om aan de toekomstige vraag te voldoen.”

In april zal FairRoof riet zelf een open dag te organiseren. Rietdekkers kunnen dan uitgebreid kennis maken met het product. Er zijn nog veel vragen vanuit de markt. Deze zijn begrijpelijk en wij komen daarom graag in contact met iedereen te maken heeft met rietdekken.

Interesse of heb je vragen?

Contact FairRoof Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of door te bellen.

R. Bredero: 06-50607030 | P. Konig: 06-53396466