Hoge thermische isolatiewaarde

Thermische Isolatiewaarde (gecertificeerd RCwaarde-6)

De uitmuntende eigenschappen:

(Gecertif. RC-waarde)

Energiebesparing

FairRoof riet heeft een gecertificeerd hoge isolatiewaarde (KIWA 0225-L-10/11 14 juni 2016). Het voldoet bij 32 cm dikte aan een isolatiewaarde voor dakbedekkingen van Rc-6.0 m2 K/W. FairRoof riet neemt geen vocht op. Het voert het vocht zeer makkelijk af en behoudt zijn structuur. Daarom haalt het niet alleen de genoemde hoge isolatiewaarde, het behoudt deze ook op de lange termijn. Daarmee bespaar je energie! Hiermee is FairRoof riet toepasbaar bij energiezuinig- en energieneutraal bouwen.

Niet-geïsoleerd dak

Bij vervanging van het oude riet op een niet-geïsoleerde, of slecht geïsoleerde kap spreekt het voor zich dat FairRoof riet veel kan betekenen. Het aanbrengen van een goede isolatie op een bestaand dak is bewerkelijk en kostbaar. Een nieuwe laag FairRoof riet met een dikte van 32 cm maakt dat geheel overbodig. Van Rc-1,6 naar Rc-6.0 m2 K/W zonder aanvullende isolatie! De iets hogere investering in FairRoof riet zal zich dus terugbetalen op vele fronten. Je hebt geen isolatie nodig, de energiekosten zijn lager, net als de verzekeringskosten en je betaalt structureel minder aan onderhoud!

Vervanging slecht geïsoleerd dak

Bij vervanging van het oude riet op een slecht geïsoleerd bestaand dak is er een minder dikke laag riet nodig. De rietdekker zal de kap dan zo dekken dat de dikte aan de zichtzijden mooi vol oogt met behoud van kwaliteit en uitstraling. Je bespaart op het rietverbruik. Het vernieuwde dak zal beter presteren en blijven presteren op de lange termijn. Zo kan met FairRoof riet de isolatiewaarde Rc-6.0 m2 K/W worden gehaald zonder dat de bestaande isolatie hoeft te worden aangevuld of vervangen.

Besparing op isolatiekosten bij nieuwbouw

Het KIWA-onderzoek heeft aangetoond dat FairRoof riet bij een dikte van 32 cm geen aanvullende isolatie nodig heeft. Aangebracht op een enkelvoudige beplating voldoet het al aan de laatste eisen van het bouwbesluit. Niet aanvullend isoleren levert een forse besparing op aan isolatiemateriaal en arbeid. De iets hogere aanschafprijs van FairRoof riet wordt hierdoor grotendeels gecompenseerd. FairRoof is een investering die rendeert!

Natuurlijk riet heeft dat voordeel niet. De isolerende werking van natuurriet is in de eerste jaren en in droge conditie nog redelijk goed, maar naarmate het riet verder aangetast wordt en meer vocht gaat vasthouden, loopt de isolerende werking sterk terug. Natuurlijk riet wordt meegenomen in de berekening van de isolatiewaarde van het dak en heeft een waarde tussen 1.25 en 1.75. Dat betekent dat een kostbare laag isolatie onder het natuurlijk riet is vereist.

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof Riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030