Onderhoudsvrij

Meer weten over FairRoof?

Kostenoverzicht FairRoof riet

De uitmuntende eigenschappen:

(Gecertif. RC-waarde)

RIET EN DAN BETER

Een dak gedekt met FairRoof riet is praktisch onderhoudsvrij. Het riet neemt geen vocht op, voert regen en sneeuw vlotter af en is bestand tegen UV-straling. Dankzij die kwaliteiten behoudt FairRoof riet haar vaste structuur. Schimmels, mossen, algen en bacteriën krijgen nauwelijks een kans.

Aantasting door UV-straling

Bij natuurlijk riet raakt de toplaag na enige jaren aangetast door schadelijke UV-straling, aangroei en verrotting. Het afschrapen van de toplaag ligt dan voor de hand, maar elke centimeter die van het dak afgaat maakt het dak dunner en dus kwetsbaarder. Schrapen zal steeds vaker nodig zijn, totdat het dak letterlijk tot op het draad versleten is.

  • Gelukkig: de toplaag van FairRoof riet raakt vrijwel niet aangetast!

Opstoppen is dus niet nodig, en schrapen van de aangetaste bovenlaag is ook niet aan de orde. Je zou het als je dat wilt kunnen schoonspuiten met een hogedrukreiniger. Maar ook dat is niet noodzakelijk.

FairRoof riet blijft ontoegankelijk voor beesten

Vogels en bijvoorbeeld ook marters zijn gek op natuurlijk riet. Zij zoeken insecten en nestmateriaal op het dak en het komt voor dat ze erin nestelen. Daarvoor moet het riet wel toegankelijk zijn. De eerste jaren zal een dak met natuurlijk riet weerstand bieden, maar na enkele jaren wordt de structuur van het riet broos. Je krijgt veel rommel op de grond. Bovendien is reparatie van gaten regelmatig nodig. Dieren hebben op een FairRoof dak niets te zoeken.

  • Onderhoud aan een natuurlijk rieten kap is kostbaar. Gedurende de levensduur van het dak kan het zomaar oplopen tot een totaalbedrag dat gelijk staat aan de oorspronkelijke investering van de nieuwe rieten kap destijds.
  • In België bijvoorbeeld, wordt intensief onderhoud bij voorkeur gemeden. Men gaat daar eerder over tot het vervangen van de oude rietbedekking voor nieuw riet. Per saldo is dat zelfs goedkoper, zo is de redenatie.
  • FairRoof riet is als materiaal niet echt goedkoop, maar door de lange levensduur en de besparing op onderhoudskosten is een dak dat gedekt is met FairRoof riet een hele goede investering. De arbeidskosten voor het dekken met FairRoof riet zijn overigens wel gelijk aan die voor natuurlijk riet. We kunnen dat niet genoeg benadrukken: riet en dan beter! Riet, wel de allure, niet de zorgen.
  • Het woonplezier neemt toe met een veilig, vlamdovend en goed geïsoleerd dak dat zonder, of vrijwel zonder onderhoud goed blijft en door de jaren heen beduidend minder kost!

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030