Riet

Meer weten over FairRoof?

De uitmuntende eigenschappen van FairRoof:

(Gecertif. RC-waarde)

Waarom een rieten dak de juiste keuze is

Voordelen van natuurlijk riet

  • Karakteristieke rijke uitstraling, mooiste ‘look & feel’
  • Functionaliteit: waardetoevoeging en verlaging energiekosten
  • Milieuvriendelijk
  • Warm in de winter, koel in de zomer

Voordelen van kunstriet

  • Minder onderhoud c.q. kosten (stabiele kwaliteit)
  • Minder risico m.b.t. een evt. open haard (brandveiligheid)
  • Daardoor verzekerbaarheid
  • Toepasbaar wanneer een dakhelling te miniem is voor natuurlijk riet
  • Langere levensduur

Een rieten dak zorgt voor een unieke uitstraling

Een dak van riet geeft een totaal andere uitstraling aan een gebouw, dan een traditioneel pannendak of een van de andere dakvormen. Riet geeft een natuurlijke uitstraling, straalt authenticiteit uit en geeft daarnaast een luxe touch. Riet kan uitstekend worden toegepast op zowel bestaande als nieuwe woningen. Rieten daken lenen zich daarnaast perfect voor zowel toepassing binnen de hedendaagse, moderne ontwerpen, als de meer klassieke varianten.

De toepassing van riet heeft bovendien een aantal belangrijke voordelen. Denk hierbij aan het feit dat het een natuurproduct betreft, dat relatief eenvoudig gewonnen kan worden. Daarnaast is het duurzaam en heeft het een lange levensduur. De stengel zorgt voor reflectie én isolatie, dat wil zeggen koelte in de zomer en warmte gedurende de winter. Tenslotte is hergebruik mogelijk aan het einde van de levensduur (meststof, brandstof in energiecentrales, etc.).

De keuze voor een rieten dak is dus niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar het is daarnaast ook de verantwoorde keuze.

FairRoof riet: riet 2.0

Het traditionele riet heeft echter ook enkele nadelen en laten wij bij FairRoof nou juist deze nadelen getackeld hebben.  Wij bieden een gemodificeerde variant die de voordelen van zowel natuurlijk riet als kunstriet combineert.

FairRoof riet is een verbeterde vorm van natuurlijk riet. Het bestaat voor 85% uit biomassa van natuurlijk riet en voor 15% uit componenten die het riet sterk verbeteren.

Wanneer je kiest voor FairRoof riet dan geniet je van de voordelen van zowel natuurlijk riet als kunstriet terwijl je huis dezelfde charmante en natuurlijke uitstraling heeft als met een traditioneel riet gedekt dak zoals eerder omschreven. Je kiest simpelweg voor dezelfde allure, maar dan volledig zonder zorgen.

Contact FairRoof Wilt u ook kennis maken met de voordelen van FairRoof riet? Neem vrijblijvend contact met ons op!

R. Bredero: 06-50607030